ESTETISKA & MEDICINSKA INJEKTIONSBEHANDLINGAR

BEHANDLINGAR

ESTETISK BOTOX

Behandling med Botox, som egentligen heter Boutulinum toxin är en av världens vanligaste estetiska injektionsbehandling. Den har ett bra resultat med hög säkerhet. Botox förlamar tillfälligt muskels funktion genom att den blockerar nervimpulser till specifika muskler. Det gör att det blir mindre muskelaktivitet i det området där det injeceras. Muskeln slappnar av och linjer och rynkor reduceras.

Behandlingen går till så att vi diskuterar igenom vilka önskemål som finns och hur möjligheterna ser ut. Injektionerna delas in i områden, ex så är pannan ett område, argrynkan ett annat osv. Därefter så tvättas det aktuella området med sprit för att det skall bli rent. Sedan ges ytliga injektioner med liten mängd Botox i det området som skall behandlas. Liten rodnad och små prickar som snabbt försvinner är vanligt.

Ammande/gravida och personer under 18 år behandlas ej. Personer som äter blodförtunnande läkemedel, Ipren, Voltaren, Omega-3 bör avstå dessa läkemedel 4 dagar innan behandling.

Någon bedövning behövs ej.

Effekten av behandlingen börjar synas efter 2-3 dagar och full effekt mellan 10-14 dagar. I samband med detta så sker ett återbesök för att se resultatet och eventuellt göra en touch-up. Efter ca 3-5 månader avtar effekten och det är möjligt att upprepa behandlingen.

MEDICINSK BOTOX

Botox för medicinskt ändamål har använts under väldigt lång tid. Området är väl forskat kring och har vetenskapligt stöd. Injektionsstudion erbjuder behandling mot bland annat kronisk migrän, överdriven svettning, tandgnissling.

Kronisk migrän – påverkar livskvaliten och är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Kriterierna för kronisk migrän är “huvudvärk >15 dagar/månad av vilka minst 8 är dagar av migrän, under minst 3 av de senaste 12 månaderna, hos personer som svarat otillräckligt av migränläkemedel”.
Injektionsstudion ser gärna att det finns en neurologkontakt som ställt diagnosen och skrivit ut ett recept på Botox 100E x2 som hämtas ut samma dag och tas med till det bokade besöket. Botoxet injeceras enligt injektionsparadigmet PREEMPT som är utvecklat specifikt för att behandla kronisk migrän. Behandlingen kan upprepas var 12e vecka.

Hyperhidros, överdriven svettning – drabbar ca 3% av befolkningen där svettningen blir ett problem i det vardagliga livet. Alla kan drabbas oavsett ålder och kön. Områden på kroppen som är vanliga är händer, fötter, bröst, ryggen, ansiktet och armhålorna. Detta kan behandlas med Botox och skapar snabbt en förbättring och ökad livskvalite för personen. Botoxet hämmar nervimpulserna mellan nervcell och svettkörtlar och på så sätt hindras svettproduktionen. Effekten håller ca 6 till 12 månader

Bruxism, tandgnissling – är ett mycket vanligt problem. Det leder till spänningsrelaterad huvudvärk, tandköttet kryper upp, sömnen påverkas och tänderna slits. Botox-injektion i käkmuskeln (muskulus masseter) blockerar nervsignalerna och begränsar aktiviteten i tuggmuskulaturen som pressar ihop käkarna.  Dosen anpassas så att käkmuskel slappnar av precis i den grad att man inte längre kan spänna muskeln men så att tuggförmågan förblir intakt. Effekten kommer efter ca 12-16 dagar och stannar ca 4 månader.

FILLERS

Fillers – består av Hyaluronsyra, som finns naturligt i vår kropp. Kroppen bryter naturligt ner och ersätter hyaluronsyra kontinuerligt varje dag men med åldern så minskar den totala förekommande mängden. Genom att injecera icke permanent hyaluronsyra så kan vi tillsammans förbättra ansiktskonturen, fylla läppar, minska rynkor, jämna ut hud. Ledordet här är att vi tillsammans ser möjligheterna och har realistiska förväntningar. Beroende på produkt och kroppsliga variationer så kvarstår effekten olika länge men ca 6 till 12 månader. 

Ibland behövs bedövning på känsliga områden exempelvis läppar. Då appliceras en kräm innan och när den har verkat så kan injektionen påbörjas med en mycket tunn nål. Liten liten mängd filler injeceras och volym skapas på ett naturligt sätt. Svullnad, rodnad och ömhet är inte ovanligt att man upplever. Även här är det bra att undvika bloförtunnande läkemedel, Omega-3 och NSAID-preparat/Ipren. 

Områden som behandlas är:

Läppar – Injektionsstudion strävar endast efter naturliga resultat i sin behandling. Fylligare läppar skapas och som harmonerar med ansiktets övriga struktur och form.

Nasolabiala veck – linjen mellan näsvinge och mungipa.

Marionettlinjer – linjen från mungipan ner mot hakan.

Kindben – har volym försvunnit över kinderna så kan det återskapas med fillers. 

Haka – fylla hakgrop, skapa tydligare profil.

Tear trough – reducerar fördjupningen, skuggorna och de mörka ringarna som kan uppstå under ögonen.

Fler områden finns och nästan allt är möjligt. Behandlingen anpassas självklart efter manligt/kvinnligt ansikte och i harmoni med övriga strukturer.

Hyalas – läkemedel för att ta bort Filler av olika anledningar. Viktigt att detta alltid finns när filler-behandlingar ska utföras.

PROFHILO –  är den första hyaluronsyra-baserade produkt som tillverkats helt utan användning av kemiska tvärbindningsmedlet (BDDE) och är ensam om att återskapa förlorad vävnad. Produkten har en åtstramande verkan och minskar slappheten i huden och ger ett lätt lyft. Den patenterade tekniken i PROFHILO erbjuder en förlängd hållbarhet. Injektioner görs på  fem punkter på varje ansiktshalva och synliga resultat efter endast två behandlingar med 4 veckors mellanrum. Sedan kan behandlingen underhållas med 1-2 behandlingar/år. 

Belkyra -Belkyra är en individuellt anpassad injecerbar behandling som förstör oönskade fettceller under hakan s.k. dubbelhaka. Att man har en dubbelhaka kan ha olika orsaker; åldrande, genetik eller viktuppgång. För många har dubbelhakan en psykologisk inverkan och är svår att bli av med även vid en naturlig viktnedgång.

Det injiceras små mängder av läkemedlet på flera olika ställen i det område som ska behandlas. Hur mycket du kommer att få och hur många behandlingar du behöver baseras på mängden fett under hakan. Om du har en väldigt uttalad dubbelhaka eller mycket slapp överskottshud är sannolikt Belkyra inte den rätta behandlingen för dig.

Behandlingen kan upprepas flera gånger men ska inte överskrida 6 behandlingstillfällen, 2-4 behandlingstillfällen är vanligtvis tillräckligt. Tidsintervallet mellan varje behandlingstillfälle ska vara minst 6 veckor.